Menu

logo bootcampkatwijk 800

Informatie Bootcamp Katwijk

Klik op een van de onderstaande titels om meer info over het desbetreffende item te lezen.

 • Bootcamp (start)locaties

  Voor de variatie van trainingsvormen zijn er vele leuke en goede locaties verspreidt in en rondom Katwijk. Bekijk hier een aantal locatie mogelijkheden.

 • Niveau van een Bootcamp les / training

  Elke Bootcamp les / training bestaat uit verschillende oefening en activiteiten die voor iedere deelnemer wordt aangepast naar zijn of haar niveau. Iedere deelnemer ondersteund en motiveert de ander. Waar nodig slepen we elkaar er letterlijk en figuurlijk doorheen. Wanneer er genoeg deelnemers zijn om de les te splitsen zal dit ook per niveau gedaan kunnen worden.

 • Activiteiten en oefeningen tijdens een Bootcamp

  Elke Bootcamp les / training bestaat uit verschillende oefening en activiteiten die voor iedere deelnemer wordt aangepast naar zijn of haar niveau. Voornamelijk zullen de oefeningen belast worden met de zwaartekracht en lichaamsgewicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan push-ups, sprongoefeningen, squats, lunges en loopoefeningen. Voor de variatie worden er ook materialen ingezet zoals kettlebells, zandzakken, (spring)touwen, (verzwaarde)ballen en andere deelnemers. Laat je iedere les weer verrassen door nieuwe uitdagingen en oefeningen. Zo nu en dan worden er ook teambuildingoefeningen gedaan waarbij natuurlijk samenwerking en conditie centraal staan.

 • Kleding en schoenen voor Bootcamp

  Bekijk voor het sporten het weerbericht. Laat je in de sportwinkel adviseren bij aankoop van nieuwe sportkleding en schoenen.
  Tijdens een bootcamp kan je op alle ondergronden actief zijn. Denk aan stoeptegels, asfalt, schelpenpad, gras, blubber, enzovoorts. De theorie├źn over hoe de demping van een hardloopschoen moet zijn verschillen veel. Laat je in de winkel adviseren over je nieuwe hardloopschoenen. Goede hardloopsokken zorgen ervoor dat je minder last krijgt van blaren en zweterige voeten. 
  Thermische onderkleding voert zweet beter af. Daarbij moet je wel ademende bovenlagen dragen. Werk met dunne lagen waardoor je als je het warmer krijgt een laag kan uittrekken. De thermische onderkleding houdt bij kou de warmte vast en transpiratie geeft het thermoshirt door aan de volgende kledingslaag.
  Bij koude kan je het beste laagjes thermokleding dragen met daarover een ademend hardloopjack. Een kwalitatief goed hardloopjack is ademend, winddicht en regenbestendig.
  Tijdens de bootcamp is het erg prettig als je hardloopbroek draagt met een goede bewegingsvrijheid en die tegen een stootje kan. Houdt er rekening mee dat je met je broek ook lekker kan springen, klauteren, squatten, lungen, etc.
  Handschoenen zijn bijna nooit nodig. Doe je ze toch liever aan zorg dan voor zakken met ritsen zodat je ze kan opbergen als je handen warm worden.
  Een muts is voor sommigen een must. Je verliest gemiddeld 40% van je lichaamswarmte via je hoofd en nek. Een niet al te dikke sportmuts kan je hoofd lekker warm houden wanneer je in de wind, koude en regen aan het sporten bent.
  Met warme dagen kan je na het sporten toch soms snel afkoelen. Neem daarom altijd een jack en een trainingsbroek mee voor na het sporten.

 • Neem mee...

  Een flesje water.
  Wanneer er meer nodig is dan zal dat worden aangegeven.
  Neem geen waardevolle spullen en andere items mee die je niet nodig hebt tijdens de bootcamp.
  De trainer is niet altijd met de auto, dus zorg voor een zak met rits waar je sleutel in kan.

 

Volg ons op Instagram Bootcamp Katwijk