Menu

logo bootcampkatwijk 800

'Beulen op het strand' met Bootcamp Katwijk

Staan we gewoon in VRIJ Magazine van de Telegraaf!

'Beulen op het strand'
door Sigrid Stamkot foto Eran Oppenheimer

bootcampkatwijk-telegraaf-vrij-magazine-20200104-1000.jpg

Column: Marieke van Maanen

Bron: proudmom.nl/balans

Balans

Wat geef je iemand kado die alles al heeft? Dit klinkt als een vroeg Sinterklaasgedicht, maar was dit jaar de vraag vlak voor Vaderdag. We besloten een belevenis kado te doen, een workshop verpakt in een A4 met daarop het logo van de plaatselijke bootcamp-instructeur.

“Nog maar net op weg in de duinen was het gehijg al te horen. En geklaag. Iedereen had het duidelijk naar zijn zin”

Begin juli moest het gaan gebeuren en het was een broeierig warme avond. 
Nog maar net op weg in de duinen was het gehijg al te horen. 
En het gemopper. En geklaag. Iedereen had het duidelijk naar zijn zin. 
Ik genoot van duinen, strand en de fysieke uitdaging en bedacht hoe mooi we toch wonen om de hoek van al dat moois. Naast mij, voor mij en achter mij gingen er andere gedachten door de hoofden. 
“ Wie zijn idee was dit ook alweer?”, “kan ik even stoppen?”, “Ik voel mijn enkels nu al”, “ik had al pijn in mijn kuiten van de hele dag werken”. 
Kortom, het was volop genieten. 
Ik vroeg me intussen af of mister-bootcamp misschien AED-apparatuur bij zich had voor families zoals wij, die ik opeens onder de groep mensen met gezondheidsrisico’s schaarde.

“Met de balans is het wat minder goed gesteld”, was de droge conclusie van de toch overwegend optimistische instructeur”

Halverwege kregen we de opdracht wat kracht oefeningen te doen en dat ging ons goed af. We bleken een sterk gezin. Aan kracht geen gebrek. Mooi. Met ons kan je de oorlog winnen.

Al rennend door het mulle zand, in elke hand een gevulde zandzak, kwamen we nog net levend aan bij het onderdeel ‘balans’. Dat was a different cookie. Ongeveer één voor één stortte het gezin in. 
“Met de balans is het wat minder goed gesteld”, was de droge conclusie van de toch overwegend optimistische instructeur. 
Ik ben bijna van slag. 
Want vertel mij wat. Een super sterk team zijn we, maar we kunnen wel een onsje meer balans gebruiken in ons leven.

“Ze weten dan nog niet van spierpijn wat een week blijkt aan te houden”

Wat een mooie metafoor zo’n bootcamp-les. 
Ik weet niet of ik nou om precies die reden had besloten dit te gaan doen, maar we krijgen het er gratis bij. 
Aan het eind van het parcours wacht de pomp met fris duinwater. We drinken de duinen bijna leeg. 
De volgende dag vindt iedereen het een fantastische avond geweest. Ze weten dan nog niet van spierpijn wat een week blijkt aan te houden. 
Moederdagkado voor volgend jaar; graag iets met balans. Yoga voor vijf?

Bron: proudmom.nl/balans

Bootcamp: Kapot gaan met een mooi uitzicht

Bron: Leids Dagblad - aug 2015

Strandsporten
We moesten er even op wachten, maar eindelijk brak dan toch het zonnetje door. Tijd om zonnebrand, strandlaken en zonnebril op te snorren en naar het strand te gaan. Maar laat je boek maar eens links liggen. Het strand biedt veel meer dan luieren alleen. Welke sporten vind je allemaal in de buurt, waar kun je terecht voor een goede work-out en wat kun je doen als het slecht weer is?

Bootcamp wint nog steeds aan populariteit.

Wie zich aanmeldt bij joggingbootcamp Katwijk, krijgt meteen een bemoedigend whatsapp-bericht van trainer Maarten Plug. Opgeven is immers makkelijk, maar meedoen is natuurlijk een ander verhaal. Om stipt 19.00 uur wacht Plug, met juten zakken en blauwe touwen in zijn handen, zijn groep bootcampers op. Hij is pas vijf maanden geleden begonnen met de bootcamptrainingen, maar heeft inmiddels aardig wat aanloop. ,,Ik ben begonnen met netwerken onder kennissen en vrienden en ik ben steeds meer aan het uitbouwen. We lopen tweewekelijks op allerlei plekken, maar de boulevard en het strand zijn het meest ideaal omdat we dan omgevingselementen kunnen gebruiken, zoals bankjes of fietsenrekken. ’’Wanneer iedereen twee juten zakken heeft, kan het joggen beginnen. ,,Maarten is heel streng hoor’’, zegt deelnemer Mark. Dat hij geen grapje maakt, blijkt even later wel. Terwijl iedereen zich opdrukt of optrekt aan fietshekjes, spoort Plug de groep aan net wat verder te gaan. ,,Harder, sneller’’, klinkt het om de minuut. Zo nu en dan moedigt de trainer iemand individueel aan. ,,Nog ietsje verder doorbuigen,Erwin.’’ Doordat Plug verschillende niveaus in de oefeningen heeft ingebouwd, kan iedereen op zijn eigen niveau mee doen. Zo vullen de deelnemers hun juten zakken met een hoeveelheid zand die ze zelf aan denken te kunnen. Toch weet Plug zijn bootcampers tot het uiterste te brengen ,,Nee’’, is het antwoord wanneer hij tijdens de laatste oefeningen vraagt of iedereen er klaar voor is. Als goedmakertje wijst Plug op de zonsondergang. ,,Moet je die mooie lucht zien. Ik laat je hard werken, maar wel met een mooi uitzicht.’’ Maarten Plug biedt walking-, jogging- en runningbootcamps aan. Een les kost 6 euro. Kijk voor meer informatie op: www.bootcampkatwijk.nl. Andere Katwijkse aanbieders zijn Ladies Bootcamp Katwijk en Bootcamp Team. In Noordwijk neemt Puck Alkemade de bootcamptrainingen voor haar rekening.

Annebelle de Bruijn

Bron: Leids Dagblad - aug 2015

Gratis workshops Bootcamp voor kinderen bij de Strandbieb

Bron: Bibliotheek Katwijk

Gepubliceerd op: 28 mei 2015 14:47

Foto bootcamp kinderen

Lekker bewegen is gezond en geeft een goed gevoel. Daarom organiseert de Strandbibliotheek, in samenwerking met trainer Maarten Plug van Bootcamp Katwijk en Natuurcentrum Katwijk, deze zomer drie keer een workshop Bootcamp voor kinderen. Op maandagochtend 20 juli, 3 augustus en 17 augustus kunnen sportieve en luie kinderen in twee sessies (afhankelijk van hun leeftijd) onder begeleiding een half uur rennen, springen, vliegen, duiken en weer opstaan.

Knallen!

Vanaf de Strandbieb wordt een mooi bootcampparcours afgelegd over het strand en door de duinen. Tijdens de workshop leren de deelnemers een aantal leuke en pittige oefeningen waar je heel veel energie van krijgt. Denk maar aan: push-ups, pull-ups, jumping-jacks, burpees, jumps, squats, lunges, sit-ups, sprints en nog veel meer. En nog een uitdaging: er mag 1 ouder per kind meedoen… Kijk ook eens op: www.bootcampkatwijk.nl.

Nog wat handige tips: trek sportieve kleding en hardloopschoenen aan, drink zeker twee glazen water een half uur van te voren, neem geen waardevolle spullen mee, een broekzak met rits voor de fietssleutel is handig en sieraden dragen juist weer niet. Regent het, trek dan een regenjack aan: de les gaat door want van een druppel regen smelt niemand. De workshops Bootcamp worden vanuit de Strandbieb gegeven.

De Strandbibliotheek in Katwijk is te vinden op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast het strandpaviljoen ‘Het Strand’.

Gratis, maar wel een kaartje regelen

Op maandagochtend 20 juli, 3 augustus en 17 augustus zijn er telkens twee sessies Bootcamp bij de Strandbieb: één voor kinderen van 7 t/m 9 jaar (van 10.00 tot 10.30 uur) en één voor kinderen van 10 t/m 12 jaar (10.45 tot 11.15 uur). Er kunnen 15 kinderen per les meedoen en meedoen is gratis. Wel moet iedereen van tevoren een kaartje reserveren.

Kaarten zijn te verkrijgen in alle vestigingen van Bibliotheek Katwijk rechtsreeks hier:

Maandagochtend 20 juli

  1. voor kinderen van 7 t/m 9 jaar, van 10.00 tot 10.30 uur
  2. voor kinderen van 10 t/m 12 jaar, van 10.45 tot 11.15 uur

Maandagochtend 3 augustus

  1. voor kinderen van 7 t/m 9 jaar, van 10.00 tot 10.30 uur
  2. voor kinderen van 10 t/m 12 jaar, van 10.45 tot 11.15 uur

Maandagochtend 17 augustus

  1. voor kinderen van 7 t/m 9 jaar, van 10.00 tot 10.30 uur
  2. voor kinderen van 10 t/m 12 jaar, van 10.45 tot 11.15 uur

Graag tot ziens bij de Strandbieb in Katwijk!

Bootcamp Katwijk bij RTL5 'Bizarre Slapers'

- Uitzending van 29 maart 2016 -

Bootcamp Katwijk is uitgenodigd om mee te werken aan aflevering 3 van 'Bizarre Slapers' een programma van RTL5 gepresenteerd door Dennis Weening.

In deze aflevering mag trainer Maarten van Bootcamp Katwijk de 'Bizarre Slaper' Kevin een pittig lesje bootcamp laten beleven. Het medische team van 'Bizarre Slapers' moedigt verstandig en regelmatig tot dagelijks sporten aan om beter en vaster te slapen.

Kevin wordt in een Katwijks strandpaviljoen tijdens een interview met Dennis Weening verrast met deze bootcamptraining. Dennis kan helaas door een knieblessure niet meedoen. Kevin gaat er helemaal voor en is met trainer Maarten lekker aan de slag terwijl het camerateam mooie beelden van de twee vastlegt. Aan het einde van de bootcamp krijgt Kevin nog eens 10 lessen cadeau. Kevin slaapt dankzij de hulp van het programma 'Bizarre Slapers' en betrokkenen inmiddels een stuk beter.

cadeaubon kevin bootcampkatwijk

 

Aflevering 3 'Bizarre Slapers' RTL5

Bron: RTL5 Robin slaapwandelt al zijn hele leven. Hij loopt in zijn slaap elke nacht door zijn slaapkamer en is zelfs van zijn balkon naar beneden gesprongen. Hij werd voor de voordeur wakker in zijn boxershort. Het is een wonder dat hij zich tot nu toe niet ernstig bezeerd heeft. De 23-jarige Kevin heeft een zeldzame aandoening. Hij rolt urenlang met zijn hoofd om in slaap te kunnen vallen. Dit komt wel eens voor onder kleine kinderen, maar meestal groeien ze hier vanzelf overheen. Kevin kan daardoor 's ochtends zijn bed niet uitkomen en is oververmoeid. Tijdens de slaaponderzoeken wordt ontdekt dat hij naast het hoofdrollen nog een slaapstoornis heeft: een verschoven ritme.

Volg ons op Instagram Bootcamp Katwijk